Foto

"Careul de Asi" al Cupei Romaniei

In urma meciurilor retur din sferturile de finala ale Cupei Romaniei disputate marti seara s-au stabilit cele patru combatante care vor ramane in lupta pentru mult ravnitul trofeu. Dupa CSM Oradea deja calificata in Final 4 din cauza retragerii premature a formatiei CS Otopeni din toate competitiile interne si CSM Bucuresti a acces in semifinalele competitie, chiar daca a pierdut intalnirea cu Gaz Metan Medias cu scorul 84-80.  De asemenea, BCM U Pitesti a pasit mai departe dupa victoria cu Dinamo Bucuresti, cu scorul 72-51, in timp ce BC Timisoara a incheiat lista celor patru semifinaliste. Intr-un meci dramatic CSU Ploiesti s-a impus in fata "leilor din Banat' cu scorul 87-64, insa in tur timisorenii castigasera la o diferenta de 26 de puncte.

Mai multe detalii privind marcatorii si jocurile din sferturi, precum si reactii ale oficialilor celor patru echipe din Final 4 vom oferi in cursul zilei de miercuri.


==================================
Se contureaza "Careul de Asi"


Cu doar cateva ore inaintea meciurilor decisive din returul sferturilor de finala ale Cupei Romaniei, oficialii celor sase combatante care lupta pentru un loc in “Careul de Asi” au prefatat duelurile din aceasta seara pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet.  Rezervati, mai toti intervievatii au afisat o atitudine increzatoare in echipele lor si au mentionat ca vor sa ofere un spectacol incantator iubitorilor baschetului. Inainte de a va prezenta opiniile celor implicati, va reamintim programul jocurilor din aceasta seara:

Gaz Metan Medias - CSM Bucuresti (transmis in direct de DIGI SPORT, de la ora 17:00, in tur 85-91)
BCM U Pitesti - Dinamo Bucuresti (transmis in direct de TVR 3, de la ora 18:00, in tur 67-67)
CSU Ploiesti - BC Timisoara (transmis in direct de DIGI SPORT, de la ora 18:45, in tur 91-65)


Titus Nicoara, extrema de forta CS Gaz Metan Medias: “ Va fi o partida deschisa oricarui rezultat. CSM-ul are avantajul victoriei la sase puncte diferenta, insa noi vom evolua in fata propriilor suporteri si cred ca putem remonta aceasta diferenta. In meciul tur nu am jucat asa de bine, am fost condusi la o diferenta mare si de 15 puncte, putea sa fie mult mai rau... Cu publicul mediesean alaturi putem intoarce rezultatul si cred ca suntem pe drumul cel bun. Speram sa ne aparam trofeul Cupa Romaniei si sa il castigam si in acest an.”

Claudiu Fometescu, conducator de joc CSM Bucuresti: “Credem ca vom invinge, cu acest gand am plecat la Medias. Nu stam la adapostul victoriei din tur. Nu avem absolut deloc  acest lucru in minte. Pentru noi nu este un meci special, il tratam ca pe oricare altul si ne dorim ca de fiecare data sa castigam. Faptul ca jucam cu un public numeros in sala nu cred ca este un dezavantaj.  Si in Bucuresti si in provincie evoluam mereu cu sala plina si suntem obisnuiti cu atmosfera incendiara.”

Tudor Costescu, antrenor principal BCM U Pitesti: “Meciul tur din Arena de Baschet nu a avut un nivel prea ridicat. Au existat multe erori de ambele parti. Speram ca astazi sa aratam o alta fata si ma astept la mai multa maturitate din partea  jucatorilor mei. Ne-am antrenat foarte bine in aceasta perioada si sunt increzator in echipa mea. Avem un avantaj ca jucam mansa decisiva pe teren propriu, in fata suporterilor. Si ca a venit vorba despre ei le suntem datori si sper ca ne vom mai sterge din pacate printr-o calificare in Final Four.”

Nicolae Toader, antrenor principal Dinamo Bucuresti: “Sunt doua echipe echilibrate, iar Dinamo are forta de a castiga oriunde. Diferenta va fi facuta astazi de concentrarea jucatorilor in momentele cheie ale partidei. Faptul ca avem in lot jucatori noi poate fi un avantaj pentru noi. Ne dorim foarte tare victoria si accederea in Final Four.”

Ionut Georgescu, presedinte executiv CSU Ploiesti: “Fata de celelalte meciuri din sferturile de finala care au fost foarte echilibrate,  noi am oferit cea mai slaba replica la Timisoara. A fost un meci pe  care nu dorim sa il mai repetam vreodata. Diseara cred ca avem forta sa aratam ca intr-un efectiv complet formatia CSU Ploiesti este una de temut pentru orice adversar.  Jucam pentru o victorie revansa si impreuna cu suporterii nostri  vom crede intr-o minune!”

Leontin De Maio, presedinte BC Timisoara
: “Va fi un meci foarte dificil diseara, toata lumea se gandeste ca deja suntem in Final 4, dar mai avem inca un meci de disputat la Brazi. Vom merge acolo cu gandul sa castigam, nicidecum sa  aparam cele 26 de puncte obtinute avans in jocul tur. Suntem constienti ca Ploiestiul este o forta in baschetul romanesc si cu Burlacu  pe teren vor arata alta fata.  Ne bucuram ca  am reusit o evolutie foarte buna pe teren propriu si am oferit suporterilor o victorie frumoasa, ramane sa o completam cu o calificare in Final 4. Stiu ca vor fi foarte multi suporteri la meci, dar suntem obisnuiti cu presiunea si ne bucuram ca vom evolua in fata unei asistente numeroase.”


Parteneri